Skip to content

meet the team 

Team

Spits CX Team is een cyclo-cross team met Vincent Baestaens en Bart Jay Junior Vandecasteele als toprenners. We nemen elk seizoen deel aan ongeveer 35 nationale én internationale wedstrijden en investeren continu in de kwaliteit van ons team. Spits CX Team is ontstaan vanuit een mooie vriendschap en een passie voor het wielrennen. 

Vincent Baestaens

Bonheiden, 18 juni 1989

Een vertrouwde naam in het veldritmilieu. In 2016, 2017 en 2018 wordt Vincent Bastaens Belgisch kampioen bij de elite zonder contract. Daarnaast behaalt Vincent door de jaren heen een mooie reeks podiumplaatsen. Vooral op Amerikaanse bodem vallen zijn prestaties op: dankzij een intensieve voorbereiding schrijft Vincent er verschillende overwinningen op zijn naam. In het seizoen 2022-2023 vormt hij in z’n eentje Spits CX Team. Door de prima resultaten wordt de samenwerking in 2023-2024 verdergezet. Vincent Bastaens woont in Keerbergen met zijn vriendin, wielrenster Annemarie Worst.

Bart Jay Junior Vandecasteele

Veurne, 19 juli 2005

Junior is pas 5 jaar als je hem op BMX-wedstrijden ziet schitteren. Op 8-jarige leeftijd schakelt hij over naar weg, cross en MTB. In de drie disciplines wordt hij provinciaal kampioen. Tijdens de covid-periode stapt de jonge belofte over naar de paardensport. Met succes. Als ruiter haalt Junior het podium op heel wat internationale tornooien, hij schopt het tot hoogst genoteerde junior op de Longines World Ranking en wordt geselecteerd voor de Olympische Jeugdspelen. Resultaat: zilver met het team en individueel vijfde. Is Bart Jay Junior Vandecasteele de enige ruiter-renner ter wereld? Wie weet! Wat zeker is: hij gaat als veldrijder aan de slag bij Spits CX Team.

Management

Sportief verantwoordelijken: Lode Spits en Karl Haverbeke
Trainer: Michel Geerinck
Verzorger: Benny Van Calster
Mecanicien: Patrick Baestaens